Skip to main content
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.

Work with us on a long or short-term assignment around the world.

Vi söker en projektledare till affärsområdet Monitoring and Evaluation (M&E)

Om oss

FCG Swedish Development AB (FCG Sweden) är ett konsultföretag fokuserat på internationellt utvecklingssamarbete. Vi arbetar med implementering av projekt inom civilsamhället, marknadsutvecklingsområdet, naturresursområdet samt med olika former av statlig förvaltningsreform. Vi genomför också utvärderingar inom internationellt utvecklingssamarbete. Statliga myndigheter, civilsamhällesorganisationer samt bi- och multilaterala givare är våra uppdragsgivare. En stor del av vårt dagliga arbete består i projektledning samt offertförberedelser för offentliga upphandlingar.

Inom affärsområdet M&E (Monitoring & Evaluation) genomförs olika typer av utvärderingar och bedömningar inom ett brett spektrum av det internationella utvecklingssamarbetet. Bland annat har vi ett ramavtal med Sida för utvärderingar, från vilket olika enheter inom organisationen kan avropa uppdrag. Sedan augusti 2017 har vi även ett (fyra-årigt) ramavtal med Norad, för organisationsbedömningar av civilsamhällesorganisationer. Vi har ett stort internationellt nätverk av utvärderingskonsulter med vilka vi regelbundet arbetar för olika uppdrag. Kvalitet är viktigt i vårt arbete och våra utvärderingar kvalitetssäkras mot internationella standarders för kvalitet i utvärdering. Inom affärsområdet arbetar idag fyra heltidsanställda konsulter/projektledare.

 

Arbetsuppgifter
Vi söker en projektledare till M&E-affärsområdet, med speciellt fokus på hanteringen av våra ramavtalsprojekt. Som projektledare ansvarar du för att dina projekt genomförs i enlighet med uppdragsbesrivning och kontrakt, samt uppfyller de krav som ställs avseende kvalitet. I detta ingår att självständigt hantera de löpande kontakterna med uppdragsgivare och underkonsulter. Du bidrar även till omvärldsbevakning och identifiering av relevanta upphandlingar inom utvärderingsområdet, samt medverkar i – och i vissa fall leder - anbudsarbete.

Andra uppgifter kan komma att preciseras senare.

 

Vi söker

Vi söker dig med mycket god koordineringsförmåga samt öga för detaljer. Du har en relevant akademisk examen, några års arbetslivserfarenhet samt mycket goda kunskaper inom internationellt utvecklingssamarbete och/eller utvärdering. Du har även erfarenhet av att arbeta med anbud för offentliga upphandlingar. Erfarenhet från arbete med hantering av ramavtal är meriterande men inget krav.

Då allt arbete sker i projektform och innebär mycket kontakter såväl internt som externt bör du ha god förmåga att driva projekt och mycket god samarbetsförmåga - det krävs att du ska kunna bygga förtroendefulla relationer och företräda företaget utåt. Du är strukturerad och initiativrik och kan arbeta självständigt. Vidare är det en förutsättning i rollen som projektledare att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Du är även flexibel och villig att arbeta med varierande arbetsuppgifter.

Vi kommer att fästa stor vikt vid de personliga egenskaperna.

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en professionell och stimulerande miljö med goda möjligheter till personlig utveckling. Vår arbetsplats är belägen på Dalagatan i centrala Stockholm.

 

Om tjänsten
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

 

Mer information om tjänsten

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta Viktoria Hildenwall.

Besök gärna vår hemsida för mer information om FCG Sweden: www.fcgsweden.se

 

Fackliga företrädare

Åke Sahlin, Akademikerförbunden, 070 - 70 812 6373

 

 

How to apply

Vi tar emot ansökningar löpande och kan komma att genomföra intervjuer innan sista dag för ansökan. Vänligen märk sin ansökan med med Projektledare M&E till evaluation@fcgsweden.se.  

Ansökan skall innehålla ett kort ansökningsbrev (max 1 sida) samt CV (max 5 sidor). Vänligen notera att ansökningar som inte följer dessa instruktioner inte kommer att beaktas.   

 

Arrow up footer white blue